Uteområdet

En super lekeplass som også brukes mye av andre på ettermiddager og helger. Det tar vi som et godt tegn

Barna har fra første stund vinteren 2010/2011 vært positive og aktive på vårt uteområde. Over årene har uteområdet utviklet seg i samsvar med ønsker fra både barn, foreldre og personal.

Vi har kalksand og grus over blåleire og pukk. Dette gir litt mindre klesvask for foreldrene.

Vi har  en stor sandkassebåt bygget av en pappa der vi kan bygge sandslott og leke med lastebiler i timesvis. Vi arvet også noen leker, kanskje er det noen foreldre som har gynget på "motorsykkelen" eller "hesten" som tidligere sto under trappa på Cubus?

Nå er grønnsakshagen et eget uteområdet slik at rips og andre godsaker skal rekke å bli litt modent før de spises. Vi har satt opp drivhuset på nytt og forsterket det til å tåle helgelandsvinteren. Der har vi tomater, agurk, sukkererter, gressløk og andre prosjekter. Ute har vi gulrøtter og reddiker, bærbusker og frukttrær. Det er spennende å smake på det man selv har plantet og stelt. Nå blir det stikkelsbær også, en avslutningsgave fra et skolebarn.

Vi har ei av de tøffeste huskene i bygda! 6 barn kan huske mot hverandre samtidig, det kribler fint i magen og er veldig populært. Foreldrene samlet inn penger til frakta og vi håper dette blir en langvarig invistering. 

Uteområdet ble utvidet etter at vi fikk drenert grunnen i skogen, og vi fikk et fint område rundt grillhytta. Vi kan klatre i trær og leke mer skjermet fra trafikkstøy, vi lager granbarhytter, henger opp fuglekasser og springer i ulendt terreng. 

I tillegg til båtturer på sjøen har vi også båt i barnehagen. Den er hengt opp mellom trærne i skogen, så her der ut på bøljan den blå med god fart og fine sangstunder :-) i 2021 ble båten oppgradert til en helt ny båt som bedre tåler vær og vind. Sender en takk til Sentrum marina som hadde en båt vi kunne få. 

i 2021 fikk vi også en dukkestue fra nedlagte byggfag ved BVGS, den var nesten ferdig utvendig. Vi satte inn vindu og dør og ordnet den innvendig.  Barna synes det var veldig stas og vi håper at det i framtiden vil utdannes snekkere i vår kommune. 

Grillhytta og Tømmerhuset  står som eget tema, det samme gjør husene til kaniner og høner. 

Like utenfor barnehagen har vi en skog med gapahuk som vi bruker mye høst og vinter, der kan vi lage mat og leke med selvlagde leker, bygge hytte eller spikke med kniv. Her har vi det meste av foreldrearrangement også, hele året!